Філе тріски
Морська риба – незамінний продукт в раціоні людини, багатий вітамінами, кислотами, мікро-, макроелементами. На основі риби тріски можна приготувати багато ситних, корисних страв. Дієтологи рекомендують вживати її мінімум два рази на тиждень. Якщо такої можливості немає, бажано включити цю рибу в щомісячний раціон.
Місцем проживання тріски виступає Атлантичний океан. Існують такі види:
- арктична;
- балтійська;
- біломорська.
Це найпопулярніші види, які найбільш часто вживаються в їжу. Завдяки їх природним особливостям люди ведуть вилов в промислових масштабах: риба полюбляє жити і метати ікру неподалік від берега. Тріска – хижак, м'ясо має виражений смак, легкий аромат.
Риба тріска в кулінарії: чому її варто купити?
З м'яса цієї риби готується величезна кількість страв на святковий стіл або в повсякденності. Їх подають в ресторанах, їдальнях, готують вдома або для гостей:
- перші страви на рибному бульйоні;
- другі страви в поєднанні з соусами, спеціями;
- закуски для фуршетів;
- роли;
- несолодка випічка та багато іншого.
Тріску із задоволенням їдять діти, так як вона не має яскраво вираженого «рибного» запаху, на смак нагадує м'яке м'ясо. Зручно жувати, не залишає післясмаку, в гарячому вигляді соковита й ароматна. Ціна продукту входить в середній сегмент.
Корисні особливості філе тріски
Класичним прикладом користі тріски, перевіреним часом, вважається печінка риби, з якої виготовляють консерви і риб'ячий жир. Однак основне м'ясо має не меншу цінність, широко вживається в різних країнах світу. У складі присутні:
- Амінокислоти, білки, які нормалізують рівень гемоглобіну, що сприяє нормальній роботі шлунково-кишкового тракту.
- У складі присутні незамінні кислоти омега-3, 6, які організм людини не виробляє самостійно. Вони відновлюють нормальний рівень холестерину, підвищують працездатність, попереджають онкологію.
- Риба містить вітаміни всіх груп, калій, магній, сірку, селен, мідь, натрій і багато іншого. Має низьку калорійність, тому ідеально впишеться в раціон людей, що борються з зайвою вагою.
Продукт підійде для вегетаріанців, які вважають за краще вживати страви з риби. До складу входить велика кількість білка, вітамінів, мінералів. При регулярному вживанні досягається такий ефект для здоров'я:
- Зміцнюється нервова система, підвищується опірність до стресів, поліпшується настрій і працездатність.
- Зміцнюються волосся, нігті, підвищується еластичність суглобів.
- Гіпоалергенність продукту дозволяє вживати його жінкам, які годують груддю, а також вагітним жінкам. У цей період необхідне підвищене вживання кальцію, вітаміну Д, білка – до складу тріски входять всі зазначені речовини.
- Знижується ризик серцевих захворювань.
- У рибі містяться гормони, що знижують тривожність. Це дозволяє впоратися з депресивними станами, неврозами.
А також…
Крім користі для здоров'я, риба порадує відмінними смаковими якостями. М'яке, ніжне, соковите, ароматне м'ясо не залишить байдужими навіть тих, хто байдужий до морепродуктів.
Купити свіжоморожену тріску ви можете в нашому інтернет-магазині за вигідною ціною. Телефонуйте вже зараз, і ми доставимо продукт у спеціальній упаковці по Україні протягом трьох днів.