Плаваючи вільно та харчуючись у холодних чистих водах норвезького узбережжя, скумбрія стала однією з найпопулярніших риб Норвегії.
Її легко впізнати завдяки характерній формі та забарвленню. Вона має округле гладке тіло, а на спині - безліч «тигроподібних» неправильних поперечних смуг.
Норвезька скумбрія ловиться восени, коли вміст жиру у неї найвищий: близько 30 відсотків проти 3 відсотків найнижчого. Але не хвилюйтеся - це такий жир, який корисний для серця, мозку та здоров’я в цілому. Повна омега-3, антиоксидантів та білка, ця риба вважається в світі справжнім суперфудом.
Отже, вживання атлантичної скумбрії є природним і смачним способом здорового харчування.
Скумбрією можна насолоджуватися в багатьох стравах. На грилі, смаженою, запеченою, цілком або у вигляді філе, теплою та холодною, слабосоленою та копченою. Зверніть увагу на рецепти скандинавських країн – там роками готували цей смачний суперпродукт.