Кожної зими в північній частині Норвегії відбувається диво. Норвезька тріска повертається з крижаних вод Баренцева моря до своїх початкових нерестовищ біля північного норвезького узбережжя. Це означає, що норвезька арктична тріска набуває пружну м’якоть, неперевершену за смаком та текстурою.
Вилов тріски обмежений природою: він може проходити лише протягом короткого сезону в період з січня по квітень, коли вона нереститься біля берегів Північної Норвегії. У цей період якість тріски є найкращою.
М’ясо тріски має м’який смак, білий колір і може поєднуватися з багатьма різними спеціями та гарнірами. Найкраще тріску запікати або готувати на грилі.
Окрім чудового смаку нежирного, білого м’яса риби, тріска також містить ряд важливих поживних речовин. Вона багата жирними кислотами, вітамінами, білками, омега-3, йодом.